Naturelkleurige Xenos Recycle plantentafeltje - rechthoekig - ø26x45x43 cm

24,99
De beste prijs bij Xenos.nl


Merk:
M.T.C,   Xenos
Categorieën:
Kleur:
Zwart

Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Naturelkleurige Xenos Recycle plantentafeltje - rechthoekig - ø26x45x43 cm

Doordat de deksel ook is voorzien van pootjes kun je deze omgedraaid gebruiken als skillet. De Dutch Oven heeft in de rand van de pan en in de deksel een kleine inkeping. Als je deze boven elkaar plaatst, kan hier lucht/kookvocht door ontsnappen. Wil je alle sappen liever in de pan houden? Draai de deksel dan iets en dan sluit de pan helemaal af.

In het midden van het hengsel zit een knik, zodat de dutch oven recht aan een ketting blijft hangen en de haak van de ketting niet gaat schuiven. Deze gietijzeren pan van 5,7 liter is geschikt voor de 18 Kamado (direct in de kolen) en groter (zowel in de kolen als op het rooster). Ideaal voor gezinnen en grotere gezelschappen. Onderhoud van de Dutch oven: Om je dutch oven in topconditie te houden, is het belangrijk dat je de pan regelmatig seseasoned. Seasonen gaat als volgt, maak de plaat goed schoon met water en afwasmiddel. Zet het vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm de dutch oven minimaal dertig minuten. Maak de plaat hierna goed schoon met een doek of keukenpapier. Vet de gietijzeren pan daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats de pan terug in de oven of op de barbecue en verwarm deze voor een uur. Laat het daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer de plaat is afgekoeld, vet de pan dan nog 1 keer in. Verwarm nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is de dutch oven weer klaar voor gebruik.

Tip: Toch iets te lang laten staan met water erin? Geen nood, de vliegroest die dan ontstaat, verdwijnt als sneeuw voor de zon als je de pan opnieuw seasoned!

Materiaal:
Gietijzer
Voorraad: